MARK HANSEN & BEN RUBIN

“Moveable Type”

In the entrance hall of the New York Times Building there is an installation made by Mark Hansen and Ben Rubin “Moveable Type” with hundreds of small monitors where fragments of the newspaper’s electronic files, words, phrases, quotations, places, crosswords, etc… permanently appear in an endless series of combinations.
.

Olafur Eliasson

DET LYTTENDE SPEJL
Visitors to DNV-Gødstrup, a new hospital near Herning, Denmark, are greeted at the main entrance by an airy, round pavilion. Two curved pipes, crossing one another perpendicularly, hold a large disc aloft at a slight angle. The reflective underside of the disc mirrors the semicircular pipes, creating the illusion of two complete circles passing through the ceiling and rising into an imaginary space above. As visitors enter the pavilion, they can gaze up at their own reflections in the mirror and see themselves incorporated, upside down, into the artwork, embraced within the globe drawn by the pipes. The tilt of the ceiling allows the reflections to be seen from the outside. As the viewer moves towards and around the pavilion, the rings appear to shift in shape, changing from ellipses to circles and back again.

Steven Chilton Architects

wuxi taihu show theatre design
The building’s appearance is composed of three primary elements, the columns, the shade canopy and the building envelope. Representing an abstract impression of a bamboo forest, the slender white columns are positioned around the perimeter of the building in such a way as to provide a screen between the building façade and surrounding landscape. The ‘bamboo’ columns clear around the various entrances to help frame the accesses into the building.

Steven Holl Architects

Ecology and Planning Museums

Entering on the ground level to the ecology museum reveals a projection next to the restaurant and retail areas. an elevator takes guests to the top level where their descent through the three ecologies – earth to cosmos, earth to man, earth to earth – begins, connected through a series of ramps.
the earth to earth exhibit on the bottom floor features a plane that turns clockwise, moving slowly down towards the ocean ecology space appropriately situated under the reflecting pond of the exterior plaza. the earth to earth section contains four outdoor green terraces as temporary exhibit spaces that change with the seasons.The shared public square also marks the entrance to the planning museum where visitors are greeted by a large model of the eco-city and another temporary display area. a multimedia system makes the next sequence of program, the theory and practice zones, come to life with dynamic informative videos, images, and sounds, all located on the second level. mechanical escalators transport guests to the third floor where one-way display is turned into an interactive relationship with the viewer. this is accompanied by a 3D cinema and a restaurant with views out towards the sea. on the top storey one can find the green architecture, landscape and water resources exhibits as well as access to the vegetative roof-scape offering offering unmatched views.