Olafur Eliasson

Our Glacial Perspectives
Olafur Eliasson’s ‘our glacial perspectives’ pavilion comprises a series of steel and glass rings encompassing a circular deck which projects over the edge of mount grawand. From this point, the pavilion serves as an astronomical instrument that aligns the visitor’s gaze with the surrounding rings, which track the apparent path of the sun in the sky on any given day. The rings divide the year into equal time intervals — the top ring tracks the path of the sun on the summer solstice, the middle ring tracks the equinox, while the lowest tracks the winter solstice.

olafur eliasson

Seeing spheres
Each of olafur eliasson’s seeing spheres supports a flat, circular mirrored face, framed by a ring of LED lights, which is oriented inward to reflect the mirrored faces of the surrounding spheres. Together they produce a surprising environment of multilayered, reflected spaces in which the same people and settings appear again and again, visible from various unexpected angles. Tunnel-like sets of nested reflections open up in the mirrors, repeating countless times and disappearing into the distance.

Marte Marte Architekten

State Gallery

Like a dancing cube shimmering in titanium, the new State Gallery of Lower Austria is placed between the picturesque inner cities of Krems and Stein, and links these with the surrounding natural and river landscape. The spherical curvature and the strongly outward-projecting external walls presented a challenge: titanium shingles and glass panes were individually produced, having been calculated in 3D. Inside, light-flooded areas alternate with daylight-free levels that can be used as required. The project is a strong illustration of the capabilities of the Vorarlberg architectural practice of Marte.Marte.

Behin Ha

TOGETHER APART BILLUND
Together Apart Billund consists of 375 coated mesh fabric ribbons stretched between the roofline of the Billund community building and the ground. Connected to the ground along an undulating line that curves in on itself, the ribbons create a series of cellular spaces. While the surface generated by the ribbons separates the individual spaces, its porosity provides visual interconnectivity between them. With the top and bottom anchoring patterns aligned symmetrically to the building facade, the installation is situated to have an axial relationship with surrounding buildings. The interplay between the linear top anchor positions and curved ground anchor pattern gives rise to differentiated and complex conditions of visual overlap, density, and transparency. The bright orange color of the installation creates a focal point and invites curious passers-by to interact with the work.

YANG MAOYUAN

Artist Yan Maoyang used western classic marble sculptures as prototypes, and modifies the prototypes by rounding the sculptures, painstakingly grinding and polishing the edges. This reflects the Chinese philosophy of beauty and harmony.