NIKOLAS WEINSTEIN

This installation, for a restaurant in San Francisco, responds to three large skylights high overhead in a long, narrow space. The design is an interpretation of “extruding” the skylights down through a partial false ceiling and into the more intimate space below. For this project, we pushed our glass fabric techniques (used in the Capella Hotel and the IHG Lobby installations) one step further, heating the woven glass fabric in a kiln for further shaping. This lets us deform the tubes in the fabric as well as flex the overall matrix to create large continuous glass surfaces that billow like sheets in a breeze.

JKMM

Amos Rex Museum
Amos Rex rethinks the urban park as part of our museum experience. Its structure is built with large concrete domes. This principle is very functional for museum use: it allows long column-free spans and flexible exhibition spaces. The domes contain skylights that introduce natural light into the galleries below as well as carefully selected views of life above. At street level, a new urban square has been created with a unique identity. The domes form an undulating landscape for people to enjoy, especially children. The Lasipalatsi building was restored respecting its valuable 1930´s Functionalist era interiors and details.

OTA+

Taipei Museum of Contemporary Art
This building proposal challenges the traditional definition of a museum and the conventional relationship between building and site. The ground floor of the building is reduced to a nominal footprint, enclosing only enough space for basic services, structure and ticketing functions. The ground plane is primarily reserved for exterior public space, including an art park, Hall of Fame, and garden walk. The bulk of the program and building mass are split by the open ground floor. Half of the building is coupled with the earth while the other half hovers in the air. The purpose is twofold; to minimize the damaging effects of extreme local weather by harnessing environmental flows toward productive outcomes and to re-conceptualize the identity of a modern art museum. The manicured roof plane of the below ground program is pocketed with water absorbing vegetation and catchment systems, while the hovering museum above expands to form open atriums, allowing diffuse light to brighten the space and passive airflow to comfortably condition the building.The program of the museum is interconnected. The Contemporary Museum of Art, Children’s Museum of Art and Administration are located within the floating mass. The lecture hall, parking, art resource center, library and classrooms are located below ground. The programs below ground are easily accessible and directly connected through vertical circulation tubes, providing both structural support for the floating mass above and space for movement systems, such as escalators, stairs and elevators between levels. All of the below ground programs are flooded with diffuse light passing through skylights that penetrate the landscape.

CHRISTOPHER DANIEL

كريستوفر دانيال
克里斯托弗·丹尼尔
כריסטופר דניאל
Кристофер Дэниел
California Roll House
a structure which self-adapts to its extreme environment, the prefabricated ‘california roll house’ by korean practice violent volumes uses the latest
in sustainable technologies and mechanized systems to maintain a comfortable atmosphere in the desert surrounding. a carbon fiber truss frame
system supports the irregular wrapping form, providing a lightweight and strong skeleton on which a solid exterior shell is attached to reflect the
intense sun. transparent glass panels change opacity automatically with the angle of the sun to absorb the nighttime coolth and reject the daytime
solar gain. the roof element then transforms into an entry courtyard, providing a flat artificial ground plane from which one can enter the hydraulically-
powered door, which is the only door in and out of the house and services all spaces. interior curtains subdivide the rooms for privacy, with skylights
for extra light.