nieto sobejano

The Contemporary Art Center in Córdoba is not a centralized building: the center moves from one space to another, it is everywhere. It is configured as a sequence of precincts linked to a public space, onto which all the different functions of the building flow. Conceived as a place for interaction, it is a common space in which one can express and exchange ideas, see an installation, access exhibitions, visit the cafeteria, spend time in the media library, wait for a performance to begin in the black box, or maybe simply look out onto the Guadalquivir River. The materials help to achieve the art factory character pervading the entire project. In the interior, bare walls, slabs of concrete, and continuous paved flooring establish a spatial structure susceptible to being transformed individually through different interventions. A network of electric, digital, audiovisual, and lighting infrastructures ease access to sockets and connections throughout the building. On the exterior, the building asserts its presence by means of a single material: prefabricated concrete fiberglass panels, or GRC.

Kyle Dunn

КАЙЛ ДАНН
Kyle Austin Dunn uses sculpture and painting to create his abstract geometric pieces. Dunn manages to bring inanimate objects to life as his varied shapes take on behaviour and emotion via his keen use of colour and neutral tones. The gap between sculpture and painting is easily bridged by Dunn, his pieces seem to flow between both disciplines effortlessly. Dunn creates from his studio just north of San Francisco in the US, making his living by building custom furniture for clients around the Bay Area.

Christian de Portzamparc and Peter Marino

Flagship Dior
“I wanted the building to represent Dior and to reflect Christian Dior’s work. So I wanted the surfaces to flow, like the couturier’s soft, woven white cotton fabric. These surfaces, which soar into the sky and undulate as if in motion, crossed by a few lines, are made from long moulded fiber glass shells, fitted together with aircraft precision.”more

MARGARET GRIFFIN

Schindler’s Paradox Box

The double helix ramps descend towards the new open auditorium and climb 15 meters until they reach an open roof garden that offers interesting views from below, from above and the border between them. Helical lines are connected on the north side of the house to reconnect on the roof and at the level of the underground auditorium. The interlocking ramps create a continuous common surface that flows between them, emphasizing views of the property, Kings Road and adjoining apartment buildings. The support surfaces of the ramps are independent of the Berlin walls that support them.