Sonia Falcone

Windows of the Soul
In de installatie Windows of the Soul gebruikte Sonia Falcone haar spiritualiteit als centraal thema en presenteerde ze dit op de XVII Bienal de Arte de Santa Cruz de la Sierra, in 2010. De video-installatie was gemaakt van dunne, verticale blokken die rond zes meter en ongelijk uitgelijnd. Op de blokken projecteerde ze video gemaakt van korte en kleurrijke componenten die elk een deel van haar persoonlijke leven vertegenwoordigden. Ze mengde kunstmatige en natuurlijke landschappen om de eenheid en het belang van beide in het menselijk bestaan ​​te benadrukken, en de boodschap die ze wilde overbrengen is dat leven mooi is, vanaf het moment van conceptie door alles wat de mens doet en voelt in zijn leven. Haar missie was om hoop te sturen en aan te geven dat er een belofte is voor een betere toekomst.

BANDALOOP

100 Northern Ave
You’ve probably never seen anything like this before. Six members of the vertical dance troupe BANDALOOP descended the façade of the new 100 Northern Ave. building commemorating its grand opening at Boston’s Seaport District. The performers are held securely by special rigging allowing them to mesmerize audiences with dynamic physicality and intricate choreography. BANDALOOP honors nature, community, and the human spirit through perspective-bending dance. A pioneer in vertical performance, BANDALOOP seamlessly weaves dynamic physicality, intricate choreography and climbing technology to turn the dance floor on its side. Under the artistic direction of Amelia Rudolph, the work re-imagines dance, activates public spaces, and inspires wonder and imagination in audiences around the world.

Shuo Feng

Wearable Architecture
SCI-Arc Fall 2020 Vertical Studio Wearable Architecture Final Presentation

AURÉLIEN BORY

PLEXUS
Aurélien Bory is a Toulouse-based choreographer working at the intersection of dance, circus and visual art. In Plexus, he encloses the Japanese dancer Kaori Ito in a forest of tensioned vertical cables. It’s as if she’s in a transparent cuboid cage. We can see her, but her image is blurred by the shimmer of Arno Veyrat’s lighting as it moves across the cables. Ito strains against these confines, writhing, flailing and hurling herself against the cables. Every sound is hugely amplified, so with her every movement we are assailed by a high-tensile jangling and groaning. At intervals she subjects her environment to furious challenge, racing backwards and forwards within the limited inner space so that the cage rocks on its axis. At other times she positions herself between the cables so that they bear her weight, and hangs there like an exhausted insect, faintly articulating her limbs.

Bjarke Ingels

BIG

Vancouver House (twisting tower)

“we would build the building literally two feet off center, and as we poured each form, slowly the building would come back to center. it’s an incredible engineering feat of both horizontal and vertical post-tension.” Buro Happold

Malin Bülow

马林·比洛
マリンビューロー
말린 블로우
Μαλίν Μπάλοου
Elastic Bonding
This vertical version of Elastic Bonding was made site specifically for the Project Space at Lademoen Kunstnerverksteder in Trondheim. It was shown as part of Multiplié dance festival, an annual festival of contemporary dance in Norway. The project was a collaboration between Babel visningsrom and DansiT.

Signe Lidén and Espen Sommer Eide

Vertical Studies
Vertical Studies: Acoustic Shadows and Boundary Reflections; Water Tower Sint Jansklooster In their new collaborative work, Vertical Studies: Acoustic Shadows and Boundary Reflections, Signe Lidén and Espen Sommer invite participants on a journey to a 46-metre-high abandoned water tower in Sint Jansklooster. The tower has been re-imagined as a vertical field-lab where Lidén and Sommer discuss their ongoing research into connections between sound, history, wind and weather. To this end they have constructed a range of special instruments to record and playback sounds in the vertical dimension. The participants on this journey will experience live outdoor vertical studies and a vertical soundscape shaped by Eide and Lidén that ascends the tower’s spiral staircase.

Merce Cunningham

简宁汉
מרס קנינגהם
マース·カニングハム
머시 디스 커닝햄
МЕРС КАННИНГЕМ
« Scenario » de Merce Cunningham
Rei Kawakubo’s humorous costumes toy with the idea of physical distortions, such as humps and big rear ends. They are in mostly vertical blue stripes on white, or in pale green and white-checkered patterns. For much of the dance, five or six dancers twist and pose, each in his or her own space, with a rush of additional dancers to the stage toward the end of the performance. The bold electronic musical score is by Takehisa Kosugi.

HALO

SEMICONDUCTOR
HALO is a large scale immersive artwork which embodies Semiconductor’s ongoing fascination with how we experience the materiality of nature through the lens of science and technology. Taking the form of a large cylinder, the structure houses a 360-degree projection of scientific data while an array of 384 vertical wires are played by the same data, to produce the sound. The work draws the viewer into its centre in order to inhabit the results of particle-collisions, produced by experiments taking place at CERN, in Geneva, Switzerland.

ingo gunther

exosphere

The Exosphere has a diameter of 12 m (39’4″), weighs 4.5 tons, and relates to the Earth at a scale of 1:1,000,000. Its blue LED display indicates the geographic location of Wolfsburg, local temperature and time (supplied by the Atomic clock). It is positioned where Wolfsburg would be on this globe, assuming that the bottom of the globe is North and the vertical red display represents the position of the international dateline.

Field of Globes is a permanent installation of ninety World Processor globes. These spheres are readymade acrylic globes altered by the artist to visualize data on a variety of topics. This data comes from myriad sources, including the United Nations, the Organization for Economic Cooperation and Development, and other organizations.

video

MICHAEL CLARK COMPANY

マイケル·クラーク·カンパニー
Tate Project Part I ]

The choreography rehearsed and performed in 2010 paired the rigour of classical steps with contemporary movement, a juxtaposition that paralleled Clark’s training as a ballet dancer at the Royal Ballet, and his later anti-hierarchical, anti-authoritarian choreographic experiments. Balletic poses, jumps and steps were isolated from traditional narrative sequences and made strange through repetition. The graceful leaps and turns of the trained dancers seemed awkward and uneven, just as they were often out of sync and oriented in different directions. This choreography paralleled the performance space, which was demarcated by geometric and striped floor mats designed by Charles Atlas, which resembled the large windows at the back of the hall and the black beams that extend vertically from floor to ceiling.

sou fujimoto architects

على فوجيموتو
후지모토에
על פוג’ימוטו
НА ФУДЗИМОТО
Albero Bianco

è stato annunciato che sou fujimoto è stato scelto per costruire la seconda follia architettonica del 21 ° secolo a montpellier, in francia. il team multidisciplinare vincitore comprende anche gli studi francesi nicolas laisné associés (NL * A) e manal rachdi oxo architects. la torre a uso misto di 17 piani ospiterà unità residenziali, uffici, una galleria d’arte, un ristorante e un bar panoramico. uno sforzo interculturale, lo schema incarna la montpellier di oggi, con un’integrazione degli stili giapponese e mediterraneo. la struttura è strategicamente posizionata tra il centro cittadino ed i quartieri di recente sviluppo di port marianne e odysseum, a metà strada tra il vecchio e il nuovo quartiere della città. chiamata “albero bianco”, o “arbre blanc”, la struttura di 10.000 metri quadrati cresce organicamente dal terreno, con una forma naturale che sembra essere stata scolpita nel tempo. i vari rami dello schema forniscono anche aree d’ombra selezionate per le proprietà adiacenti. ciascuno dei residenti del grattacielo selezionerà una planimetria preferita da un elenco di possibili layout, incoraggiando l ‘”architettura a libera scelta” con una serie di spazi modulari. a dominare lo skyline, l’edificio presenta periferie dense ma permeabili dove le divisioni tra spazio interno ed esterno sono sfumate. influenzati dalla passione della città per la vita all’aria aperta, i balconi gravitano verso l’esterno, come foglie che si aprono a ventaglio per assorbire la luce solare. una generosa dotazione di vegetazione vede giardini pensili, piante e alberi posizionati in tutte le unità residenziali, immaginati come un giardino verticale. la torre elabora strategie passive in tutto il suo design di garantire un ambiente confortevole e vivibile che si nutre delle risorse disponibili a livello locale.

studio Kimchi and Chips – Elliot Woods and Mimi Son

483 Lines
The artwork 483 lines magnifies this analogue video picture until it is 16 meters wide, and then folds this image several times so that it fits vertically into the gallery space, therein adding oscillations of depth into the image which can be activated by ‘tuning’ the projected video to match these waves. The strictly arranged lines can be illusionary, creating a confusing architecture of horizons, whilst the video played through it displays a parallel past, present and future.

Zimoun

150 prepared dc-motors, 270kg wood, 210m string wire

The sounds of 150 mechanical seesaws striking the floor of a former church in Austria reverberate around its nave in this installation by Swiss artist Zimoun (+ movie).Named after the materials used in its creation, Zimoun’s latest installation is titled: 150 prepared dc-motors, 270kg wood, 210m string wire.The artist used the wood to build 150 simple seesaws, made from long batons that pivot vertically on short upright lengths.Orientated in different directions, these are scattered around the nave and transepts of Klangraum Krems – a Gothic church converted into an events space in the Austrian town of Krems an der Donau.Each seesaw incorporates a motor that powers a thin metal arm, which is attached to one end of the rocking wooden element by piece of wire.When the motor is activated the arm flicks back, pulling the string taught and causing the end of the wood to strike the ground.“Over a simple mechanical system the wooden laths are set in motion and randomly falling back to the floor,” said Zimoun.

OTA+

Taipei Museum of Contemporary Art
This building proposal challenges the traditional definition of a museum and the conventional relationship between building and site. The ground floor of the building is reduced to a nominal footprint, enclosing only enough space for basic services, structure and ticketing functions. The ground plane is primarily reserved for exterior public space, including an art park, Hall of Fame, and garden walk. The bulk of the program and building mass are split by the open ground floor. Half of the building is coupled with the earth while the other half hovers in the air. The purpose is twofold; to minimize the damaging effects of extreme local weather by harnessing environmental flows toward productive outcomes and to re-conceptualize the identity of a modern art museum. The manicured roof plane of the below ground program is pocketed with water absorbing vegetation and catchment systems, while the hovering museum above expands to form open atriums, allowing diffuse light to brighten the space and passive airflow to comfortably condition the building.The program of the museum is interconnected. The Contemporary Museum of Art, Children’s Museum of Art and Administration are located within the floating mass. The lecture hall, parking, art resource center, library and classrooms are located below ground. The programs below ground are easily accessible and directly connected through vertical circulation tubes, providing both structural support for the floating mass above and space for movement systems, such as escalators, stairs and elevators between levels. All of the below ground programs are flooded with diffuse light passing through skylights that penetrate the landscape.