Alisa Andrasek

Cloud Pergola
Inspired by the cloud formations and weather events, this mathematized cloud plays with visitor’s perception. Movement through the structure generates a series of dynamic interference views in its deep fabric, drifts and ruptures in visibility. A sea of redirecting vectors is pulling the visitor like an invisible gravity force through the fabric.

Merce Cunningham and Olafur Eliasson

he Merce Cunningham performances, the final events of Dance Umbrella’s 25th Anniversary season and co-incidentally in MCDC’s 50th year, took place in the vast, 152 meter long Turbine Hall of the Tate Modern within the embracing environment of Olafur Eliasson’s The Weather Project.

Ateliers Jean Nouvel

努维尔
جان نوفيل
ז’אן נובל
ジャン·ヌーヴェル
Жан Нувель
장 누벨
Serpentine Pavilion

The design contrasted lightweight materials with dramatic metal cantilevered structures, rendered in a vivid red that, in a play of opposites, contrasts with the green of its park setting. In London, the colour reflects the iconic British images of traditional telephone boxes, postboxes and London buses. The building consists of bold geometric forms, large retractable awnings and a sloped freestanding wall that stands 12m above the lawn.
Striking glass, polycarbonate and fabric structures create a versatile system of interior and exterior spaces, while the flexible auditorium accommodates the changing summer weather and Park Nights, the Serpentine’s acclaimed programme of public talks and events, which attracts up to 250,000 visitors each summer.
Nouvel’s Serpentine Gallery Pavilion, the architect’s first completed building in the UK, operates as a publicly accessible structure within Kensington Gardens and as a café. The pavilion design highlights the idea of play with its incorporation of traditional French outdoor table-tennis tables.
This 2010 Pavilion is the tenth commission in the gallery’s annual series, the world’s first and most ambitious architectural programme of its kind, which has become an international site for architectural experimentation and follows a long tradition of pavilions by some of the world’s greatest architects. The immediacy of the commission – a maximum of six months from invitation to completion – provides a unique model worldwide.