highlike

Bas Louter

Car 2

Bas Louter  Car 2

source: art-partnernl

De getekende portretten van Bas Louter zijn geen echte personen. Ze zijn een versmelting van vergeten acteurs en een geconditioneerde menselijke oppervlakkigheid.

In Los Angeles maakte hij een serie tekeningen gebaseerd op een mix van oude glamourafbeeldingen uit de filmindustrie en geometrische, machinale patronen. Los Angeles inspireert Bas door de grote sociale contrasten, de visuele cultuur en, in het bijzonder, de dominante invloed van de filmindustrie. Hij ervaart het bewegen door de stad als een reis door de tijd. Op deze plek lijken de geschiedenis vervormd en herinneringen uitgewist.

Deze geometrische patronen en portretten zijn kenmerkend voor Bas zijn werk. Deze komen in verschillende formaten en toepassingen terug. Soms aangevuld door wat kleur, soms helemaal in zwart wit.

Bas Louter is geboren in Alkmaar en is na zijn opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten doorgegaan naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij eindigde zijn studie aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Op dit moment werkt en woont hij in Amsterdam en in Los Angeles. Bas Louter exposeert zowel in binnen als buitenland.

We werkten met Bas samen voor hekwerkfabrikant Balak in Belgiƫ en hij deed mee aan onze tentoonstelling Art Partner Invited in De Nederlandsche Bank.