3xn architects

The Shenzhen Natural History Museum
Located adjacent to the picturesque Yanzi Lake in the Pingshan District of Shenzhen, the new 100,000m2 facility will be a world-class natural science museum dedicated to interpreting the laws of natural evolution, showing the geographies of Shenzhen and its ecology in a global perspective, and actively advocating science. The design extends the public park network and aims to maximise access to the lush green areas throughout with a range of activities dedicated to keeping the site open and active throughout the day – from early morning jogs to late evening strolls. This gives the opportunity for residents and visitors alike to enjoy and connect with nature.

GEBHARD SENGMÜLLER

parallel image
This work consists of 2500 magnetic wire cables that connect an emitter (one square meter made of epoxy resin) that consists of a 50 × 50 grid with photo sensors that have their counterparts in the receiver with a grid of bulbs. Thus the sensors detect the light and transmit in parallel each pixel (“image element”) with its corresponding brightness effect to the light bulb in the receiver. Unlike conventional electronic image transmission procedures, “A Parallel Image” uses a technologically transparent procedure, transmitting to the viewer a correspondence between the real world and its transmission.

Refik Anadol

Machine Hallucination
Refik Anadol’s most recent synesthetic reality experiments deeply engage with these centuries-old questions and attempt at revealing new connections between visual narrative, archival instinct and collective consciousness. The project focuses on latent cinematic experiences derived from representations of urban memories as they are re-imagined by machine intelligence. For Artechouse’s New York location, Anadol presents a data universe of New York City in 1025 latent dimensions that he creates by deploying machine learning algorithms on over 100 million photographic memories of New York City found publicly in social networks. Machine Hallucination thus generates a novel form of synesthetic storytelling through its multilayered manipulation of a vast visual archive beyond the conventional limits of the camera and the existing cinematographic techniques. The resulting artwork is a 30-minute experimental cinema, presented in 16K resolution, that visualizes the story of New York through the city’s collective memories that constitute its deeply-hidden consciousness.

Vittorio Giorgini

Walking Tall
Walking Tall was a skyscraper designed for New York in 1982-1983. The building, which was intended to rise to a height of more than 250 meters, employs asymmetric tetrahedral elements and is structurally reminiscent of utopian blueprints of the Soviet constructivist architectures of the 1920′s. Giorgini kept long-lasting friendships with the artists Jean Arp and Roberto Matta. The former artist may have left his biomorphic influences on Giorgini’s early topological architectures, while the latter artist’s dynamic three-dimension ‘inscape’ spaces may well be connected to Giorgini’s later angular works.

OTA+

Taipei Museum of Contemporary Art
This building proposal challenges the traditional definition of a museum and the conventional relationship between building and site. The ground floor of the building is reduced to a nominal footprint, enclosing only enough space for basic services, structure and ticketing functions. The ground plane is primarily reserved for exterior public space, including an art park, Hall of Fame, and garden walk. The bulk of the program and building mass are split by the open ground floor. Half of the building is coupled with the earth while the other half hovers in the air. The purpose is twofold; to minimize the damaging effects of extreme local weather by harnessing environmental flows toward productive outcomes and to re-conceptualize the identity of a modern art museum. The manicured roof plane of the below ground program is pocketed with water absorbing vegetation and catchment systems, while the hovering museum above expands to form open atriums, allowing diffuse light to brighten the space and passive airflow to comfortably condition the building.The program of the museum is interconnected. The Contemporary Museum of Art, Children’s Museum of Art and Administration are located within the floating mass. The lecture hall, parking, art resource center, library and classrooms are located below ground. The programs below ground are easily accessible and directly connected through vertical circulation tubes, providing both structural support for the floating mass above and space for movement systems, such as escalators, stairs and elevators between levels. All of the below ground programs are flooded with diffuse light passing through skylights that penetrate the landscape.