Barozzi / Veiga

Headquarters ‘Ribera del Duero’

Barozzi : Veiga

source: highlike

Image: Headquarters ‘Ribera del Duero’, Roa. Spain.
Photographer: Mariella Apollonio
.
.
.
.
.
.
.
source: abitare

Fabrizio Barozzi and Alberto Veiga began their career together in 2004 in Barcelona.
EBV is an architectural practice devoted to architecture, urbanism for both public and private sectors. EBV has won numerous prizes in national and international competitions. Projects that stand out for their singularity include the rehabilitation of the Santa Clara Convent in the historic city centre of Úbeda, Andalucía (under construction); the Congress Hall of Águilas, Murcia (built); the Headquarters of Ribera de Duero in Roa, Burgos (built); and the Philharmonic Hall in Szczecin, Poland (under construction). In 2011 EBV has won the International Competition Concours Plate-Forme Pôle Muséal Lausanne, Musée Beaux-Arts. Their work was exhibited at the Biennial of Young Italian Architects – Rizoma (2008), Biennial of Alpine Architecture (2008), Venice Architecture Biennial (2008), “Ajac Awards” in the College of Architects of Barcelona (2007), “Architects Open Space” in the College of Architects of Roma (2008), “Experience 36” University of Valencia (2008), “Tourism. Space fiction’” in the Design Museum of Barcelona (2009), “Spain Now” in the Building Centre of London (2009), ”A city call Spain” (2010) at the National Gallery of Athens, among others.

Consejo Regulador de la D.O. Ribera del Duero; Roa, Spain, 2005-2006:

The site, on the edge of the town, has been sculpted by the city and the landscape, and the project, interprets this conditions, showing the essential features that bring us closer to understanding it. The building becomes a transition element. Aware of the re-composition of the small scale context, and at the same time, establishing a dialogue with the horizon and the landscape monumentality, through the tower volume. A timeless monolith suspended over the plateau. The embodiment of the building, through stone, is understood as an intensification of the site nature, which allows composing a sensorial invocation of the landscape. However, the presence of difference, in which the project expressed their radically contemporary condition.
.
.
.
.
.
.
.
source: archdaily

The winners of the 2011 International “Barbara Cappochin” Prize for Architecture are two young emerging talents in the field of contemporary architecture, the Italian architect Fabrizio Barozzi and the Spanish architect Alberto Veiga: it is their project, a Promotional Centre for the D.O.C. wine: “Ribera del Duero” in Roa, Spain, which was unanimously chosen by the judges “because it merges the qualities of aesthetics, functionality and sustainability for which the Prize is awarded”. More information on the award after the break.

The Prize, which is one of the most prestigious worldwide, is part of the “Barbara Cappochin” Architectural Bi-annual which was instituted to highlight the work of designers and builders who favour the culture of quality in architecture. The initiative is promoted by the “Barbara Cappochin” Foundation and the Chapter of Architects, Planners, Landscape architects and Conservationists of the province of Padova together with the town council of Padova, in collaboration with the Veneto Region, The International Union of Architects (U.I.A) and the Italian National Council of Architects, Planners, Landscape Architects and Conservationists (C.N.A.P.P.C).

There were as many as 383 entries, all completed between July 2008 and June 2011 and belonging to the different categories according to the rules of the award: residential/commercial/offices/mixed architecture; public buildings; landscape architecture, and, new to this edition, interior design. Four prizes were awarded: The “International Barbara Cappochin Prize”, the “Special Prize for best architectural/construction detailing”, the “Provincial Prize” (for works within the province of Padova), and the “Giancarlo Ius Gold Medal” for buildings which use innovative energy saving solutions and renewable energy sources. 36 Countries were represented : apart from Italy, there were France, Germany, Spain, Portugal, Finland, Brazil, Mexico, United States, Israel, China, Japan, Korea, Singapore, and also, for the first time, Afghanistan, Tunisia, Sudan, Uruguay, Panama, Norway, Malta, Qatar, Canada, Romania, Albania and Vietnam.
.
.
.
.
.
.
.
source: archdaily

El lugar, en el límite del casco urbano, ha sido tallado por la ciudad y por el paisaje, y el proyecto, interpreta esta condición, mostrando las trazas esenciales que nos aproximen a entender las cosas. El edificio se convierte así en un elemento de transición. Atento a la recomposición de la pequeña escala del contexto, y al mismo tiempo, dialogando con el horizonte y la monumentalidad del paisaje a través del elemento de la torre. Un monolito atemporal suspendido sobre la meseta.

La materialización del proyecto, a través de la piedra, es entendida como una intensificación del carácter del lugar, que permite componer una evocación sensorial del paisaje. El trabajo disonante de las aberturas, en cambio ,permite abrir el espacio de la diferencia en la que el proyecto expresa su condición radicalmente contemporánea.
.
.
.
.
.
.
.
source: opendoor

Budynek Rady zajmuje 3640 m2 i położony jest na skraju miasta Roa. Architekci nadali bryle budynku charakter inspirowany estetyką tego miasta oraz otaczającego krajobrazu – charakter, który ma podkreślać istotne cechy owej estetyki i umożliwić odbiorcy jej lepsze zrozumienie.
Budynek jest elementem, przez który dokonuje się przejście kameralnego miasta w monumentalny pejzaż. Wieża budynku będąc elementem architektonicznym, przynależy do rzeczywistości miejskiej, jednak jej ogrom oraz materiał kamienny pokrywający budynek mają nawiązywać do bezkresu skalistego krajobrazu roztaczającego się pod nią. Widoczne jest jednak, że bryła budynku jedynie nawiązuje do otoczenia, a nie wtapia się w nie, gdyż nadano jej jednoznacznie współczesny charakter.
.
.
.
.
.
.
.
source: curated

Архитектурная студия Estudio Barozzi Veiga выполнила дизайн офиса Ribera del Duero, который удивительным образом соответствует участку, объединяя город и ландшафт.
.
.
.
.
.
.
.
source: behrooz-khani

این سایت، بر روی لبه شهر، شهر و چشم انداز مجسمه، و این پروژه، تفسیر این شرایط، ویژگی های اساسی است که ما را به درک آن نزدیک تر است.
ساختمان یک عنصر انتقال می شود. آگاهی از ترکیب چهار چوب در مقیاس کوچک و در عین حال، ایجاد گفت و گو با افق و چشم انداز monumentality، از طریق حجم برج.یکپارچه بی انتها بر فلات حالت تعلیق درآمده است.

تجسم ساختمان، از طریق سنگ، به عنوان تشدید طبیعت سایت، که اجازه می دهد تا آهنگسازی نیایش حسی از چشم انداز قابل درک باشد. با این حال، وجود تفاوت، که در آن این پروژه ابراز شرایط اساسا معاصر خود است. برچسب‌ها: Ribera del Duero Headquarters by Estudio Barozzi V, Spain
ادامه مطلب