Wolfgang Buttress

The Hive  Kew Gardens

“The proposal involves the idea of ​​’temporary’ in an interesting way. It uses the temporary aspect of the installation to carefully engage with the purpose and short and long-term needs of the land,” said the judges. Originally designed for the Expo 2015 from Milan, The Hive was transferred to Kew Gardens, in central London, for two years, where it was part of an event space. Designed to give visitors a glimpse into the life of working bees, the pavilion was built with 169,300 individual aluminum components equipped with hundreds of LED lights. As the meadow surrounding the structure grows, several species of plants begin to flourish, bringing with them the sounds of real bees that enhance the multi-sensory experience of the pavilion.The aesthetic and symbolic installation represents its namesake, with the aim of showing visitors the importance of protecting the honeybee.