Bjarke Ingels

BIG

Vancouver House (twisting tower)

“we would build the building literally two feet off center, and as we poured each form, slowly the building would come back to center. it’s an incredible engineering feat of both horizontal and vertical post-tension.” Buro Happold

danny karas

sofi

in analysis of the modern skyscraper there is traditionally an aesthetic agenda that localizes itself in a “shoes” or “hat” location. The tower typology has ignored the possibility of a center distortion. This distortion acts as an aesthetic element as well as an organizational(programmatic) locator. By designing from the middle out there is a chance for the building to better blend with its context by keeping the processional elements in the center. Entrance and roof conditions mimic their tower brothers and give a moments rest in the exuberance of design. This proposal creates a center distortion and layers form through a simulation of gravity and the“claspyness” of the outer skin. The inner void acts as a way of creating a Secretary oriented office program rather than a traditional first floor security, freeing up the center of the building to the public. The project looks to rationalize itself through components rather than a monolithic form.

Craig Green

Spring/Summer 21
The spring 2021 collection reflects that mentality, and highlights the more commercial offerings of the brand, which are normally buried underneath his over-the-top runway styling. Carryover styles — such as quilted jackets, padded vests, parkas, shirts and hoodies with cutout hole and lace trim details — are available in pine green, beige, raisin purple, and midnight blue, and take center stage in the look book. Even Green’s signature frame-like constructions around the body have been toned down. Instead of using experimental and colorful materials, Green has hung deconstructed parts of a shirt or a jacket on metal frames. The effect is of two people interacting in one sculpture.

Yihan LI

The design of a global atmospheric research center employs the sphere for both its iconic and volumetric qualities. . .
A set of spheres are repeatedly scaled, each tangent to the last, and dissected by orthogonal cuts to create distinctive spaces with both soft and hard thresholds that suit the unique functions of each program. The complex contains: simulation laboratories; a research lab; control center; administrative offices; auditorium; and maintenance and public spaces. Users enjoy a binary experience when inhabiting the convex and concave surface of the spheres as they circulate between them in a spiral manner. The contrast between orthogonal and spherical, in addition to material and atmospheric transformations, reflects and celebrates the nature of the building as a research institute studying the air of the future.

Yihan LI

Atmospheric Research Center
The design of a global atmospheric research center employs the sphere for both its iconic and volumetric qualities. . . A set of spheres are repeatedly scaled, each tangent to the last, and dissected by orthogonal cuts to create distinctive spaces with both soft and hard thresholds that suit the unique functions of each program. The complex contains: simulation laboratories; a research lab; control center; administrative offices; auditorium; and maintenance and public spaces.

Sou Fujimoto Architects

على فوجيموتو
후지모토에
על פוג’ימוטו
НА ФУДЗИМОТО
Souk Mirage

The Souk Mirage, or “Particles of Light”, master plan is composed of modular structural system of arches that range in size according to program. Originally “inspired by the harmonious silhouette of traditional Bedouin tents,” the arches’ purpose is to provide a simple system of organization whose “unique and timeless architectural expression” provides the framework for an intricate retail, office and cultural center shaped around public plazas and atriums.

Oliver Laric

Versions
Versions ist ein laufendes Projekt von Oliver Laric, das sich mit historischen und zeitgenössischen Ideen in Bezug auf Bildhierarchien befasst. Es wird vorgeschlagen, dass gegenwärtige Methoden der kreativen Produktion die Hierarchie eines authentischen oder auratischen „Originalbildes“ in Frage stellen. Anstatt ein primäres Objekt zu privilegieren, schlägt Versions eine Neuausrichtung für die Bilderzeugung vor, bei der Bootlegs, Kopien und Remixe im Zeitalter der digitalen Produktion zunehmend „Originale“ an sich reißen.
Versionen nehmen verschiedene Formen und Iterationen an, darunter eine Reihe von Monologen im Dokumentarfilmstil über montierten Bildern und Videoclips, Polyurethanabgüsse, die auf reformationsgeschädigten religiösen Figuren basieren, eine neu herausgegebene Bootleg-Veröffentlichung von Margaret Biebers Ancient Copies (ein akademischer Text, der sich mit dem Thema befasst) Protraktion der griechischen Ästhetik in die römische Kunst) sowie andere Skulpturen und angeeignete Gegenstände, die die zeitgenössische Bildzirkulation und ihren Austausch durch gegenwärtige und historische Bedingungen erklären.
Das Projekt dient als konzeptioneller Bezugspunkt für den Rest von Larics Praxis, in der eine abgeflachte Bildwirtschaft für die kreative Produktion abgebaut wird und dabei die Konsequenzen für die Hybridität in der zeitgenössischen Kultur untersucht werden. Aktuelle Soloprojekte umfassen: Versionen bei MIT List Visual Arts Center, CAS Annual Award im Lincoln Museum, Art Statements Einzelpräsentation auf der Art | 43 | Basel, Getränkekritik in der Skulpturhalle Basel, Frieze Projects auf der Frieze Art Fair 2011.

Paula Perissinotto

As We May Feel
file festival

“As We May Feel” A parody of the 1945 text “As We May Think”, by Vannevar Bush What enduring benefits did science and technology bring to human beings? First of all, science and technology have extended the humans’ control on their material environment, helping them to perfect their food, their clothes, their dwelling, and gave them more security, allowing to live above the level of mere subsistence. Later on, they have permitted a wider knowledge of the biological processes that occur within our bodies, allowing the control of a more healthy and lasting life, always promising an enhancement of mental health. Finally, they contribute to the effectiveness of our communication. We have therefore a reason to live beyond survival — abundant health and efficient communication. And how do we deal with our existential feelings and conflicts? We don’t have time for our feelings, we can no longer ruminate them. We bury them in secret wishes without bigger consequences. Should we care more for our feelings? Negligence has been our way of cleaning our lives of sentimental values. When we cannot sweep them, we zip them and eventually access them to solve conflicts and/or to organize our thoughts. This project offers the access, through a click, to a central that points to a series of paths toward “As we may feel”. The content of this simulation of a phone center has as its aim to create an encyclopedia of existential feelings and conflicts that represent human life in contemporary society. Welcome to our call center!

BAUMGARTNER + URIU

Apertures

Baumgartner + Uriu suchten für ihre Apertures-Installation, die im vergangenen Frühjahr in der SCI-Arc Gallery in Los Angeles öffentlich ausgestellt wurde, nach Mutter Natur. Wenn Ihnen die Apertures von B + U bekannt vorkommen, erinnern Sie sich vielleicht an den Housing Tower „Animated Apertures“, der im FRAC Center in Orleans, Frankreich, ausgestellt wurde. Was auch immer die organische Form an Sie erinnert, die Muschelstruktur lässt die Besucher einen Blick auf die fortlaufende Erforschung der architektonischen Biomimik von B + U werfen und wie sie die Grenzen des ökologischen Designs herausfordert.

ALEXANDER PONOMAREV

الكسندر بونوماريف
АЛЕКСАНДР ПОНОМАРЕВ
A PARALLEL VERTICAL

Chapel Saint Louis, de la Salpetriere, Paris
Installation
Periscope installation with a cable suspension system. Metal, plastic, video optic system, acrylic spheres, sound wave generators.
The keystone artistic project of the Paris Fesitval d’Automne will be realized in September 2007, at the Salpetriere chapel in the center of Paris. A 36-meter periscope hanging from the dome forms a rigid vertical, equipped in the lower part with the head of the periscope with an ocular allows any viewer to look at the Parisian horizon, expanding vision in the spectacular spaces of the cathedral. The real-time video image is broadcast on closed-circuit television to chambers, offices and other buildings attached to the chapel of Salpetriere hospital. The patients, doctors and staff have the opportunity to take in the unexpected view point of the random viewer and peek past the horizon. This project has been organized by the French Ministry of Culture and the Energy of Art Foundation, Moscow

URS FISCHER

Урс Фишер
nomadic art tent
The nomadic sculpture that Urs Fischer created for Station to Station is something of a steamy interior dreamscape, a glittery, shimmering vision that hypnotizes with lights and textures that both welcome and disorient. In the center of the piece is a plush Hasten’s bed on which viewers lie surrounded on all sides by mirrors and cloud-like smoke. A disco ball rotates above. Is this a place for disco naps? Or is it a glamorous fantasy of decadence and visual riches? Spend some time, look at yourself in the many reflective surfaces, and feel the bedding against your skin and decide for yourself. Dreamy as it is, this space is grounded in the real world and governed by the laws of physics. This place seems like a fantasy, but it is entirely real. As one critic noted of an earlier Fischer work:In a world increasingly defined by virtual realities and digital imaging, is the creative mastery of hand manufacture merely a quaint artistic throwback — nostalgia for a lost cultural past? Is this sculpture a memorial? Given today’s ubiquitous special effects wizardry, shouldn’t art clasp technology to its bosom? There’s nothing virtual about the softness of the bed, nothing digital about the gleam of those lights or the mist surrounding you. Take off your shoes. Climb inside. This is real life.

MAD ARCHITECTS

Taichung Convention Center
“Das Taichung Convention Center ist als ein kontinuierliches Geflecht aus Architektur und Landschaft konzipiert, das die Grenze zwischen Architektur, öffentlichem Raum und Stadtlandschaft verwischt: eine futuristische Stadtvision, die auf der naturalistischen Philosophie der östlichen Welt basiert. Es ersetzt die seit langem vorgeschriebenen Blockformen Projekte dieser Größenordnung. Es existiert in einer natürlichen Ordnung von Luft, Wind und Licht und fördert eine Resonanz zwischen Mensch und Natur. Die Stadt Taichung sucht ein Wahrzeichen der Metropole, das über das Lokale hinausgeht, um ihr städtisches Leben zu erneuern und die Kulturlandschaft von neu zu definieren Die Stadt. Es werden solide architektonische Konzepte erforderlich sein, die die Stadt in eine neue globale Arena einführen. Die heutigen Wahrzeichen sind nicht mehr nur durch Überlegungen zur Höhe gekennzeichnet, sondern konzentrieren sich auf kulturelle Untersuchungen unserer Beziehung zur Natur. Mehr als visuelle Auswirkungen Wahrzeichen Gebäude sollten die öffentliche Erholung fördern und Kommunikation und Fantasie anregen. Der Entwurfsvorschlag beginnt mit dem was schon gegeben ist. Die Lebendigkeit der natürlichen Topographie wird in den kraterförmigen Formen wiedergegeben und weiter vergrößert; Darin liegt der Dialog der gebauten und natürlichen Welt, das gegenseitige Zusammenspiel von Raum und Form. Die Oberfläche der Berge ist ein Hightech-System für umweltfreundliche Falten. Die rauchartige Hülle sorgt für einen Luftstrom zum Gebäude und hält den Energieverbrauch durch Nutzung der Sonnenenergie auf ein Minimum. “Matt Davis

ÉTIENNE-LOUIS BOULLÉE

Cénotaphe à Newton

Boullée promoted the idea of making architecture expressive of its purpose, a doctrine that his detractors termed architecture parlante (“talking architecture”), which was an essential element in Beaux-Arts architectural training in the later 19th century. His style was most notably exemplified in his proposal for a cenotaph (a funerary monument celebrating a figure interred elsewhere) for the English scientist Isaac Newton, who 50 years after his death became a symbol of Enlightenment ideas. The building itself was a 150 m (500 ft) tall sphere, taller than the Great Pyramids of Giza, encompassed by two large barriers circled by hundreds of cypress trees. The massive and spheric shape of the building was inspired by Boullée’s own study called “theory of bodies” where he claims that the most beautiful and perfect natural body is the sphere, which is the most prominent element of the Newton Memorial. Though the structure was never built, Boullée had many ink and wash drawings engraved and circulated widely in the professional circles in 1784. The small sarcophagus for Newton is placed at the lower pole of the sphere. The design of the memorial is intended to create the effect of day and night. The night effect occurs when the sarcophagus is illuminated by the sunlight coming through the holes in the vaulting, giving the illusion of stars in the night sky. The day effect is an armillary sphere hanging in the center that gives off a mysterious glow. Thus, the use of light in the building’s design causes the building’s interior to change its appearance.